Brugklas TOPSTART

Leren & meer

 

 

"Toch best een beetje spannend de nieuwe grote school"

 

"Hoe zal mijn nieuwe klas zijn?"

 

"Zal ik de weg naar de verschillende lokalen wel vinden?"

 

"Hoe maak ik nieuwe vrienden?"

 

 

De overgang van groep 8 naar de brugklas is een hele leuke, maar ook vaak een spannende verandering.

Veel leerlingen kijken er naar uit, hebben voorpret, zijn nieuwsgierig, een beetje gespannen en zenuwachtig en daar is natuurlijk niets mis mee. Meestal gaat het dus vanzelf, maar soms kan een aankomende brugklasser baat hebben bij een voorbereiding op deze overgang.

 

Niet meer de oudste, maar ineens weer bij de jongsten van de school horen, nieuwe klasgenoten, andere vakken, niet meer 1 klaslokaal maar elk lesuur naar een ander lokaal, nieuwe docenten, een ander schoolgebouw en elke dag huiswerk.

In een korte tijd komen er veel nieuwe dingen op brugklassers af. Dat maakt de overgang naar de brugklas een spannende tijd. Om de stap makkelijker en goed voorbereid te maken geeft Studiecoach Raalte de training TOPSTART voor aankomende brugklassers.

 

In de training TOPSTART komen alle verandering tussen groep 8 en de brugklas aan bod.

Daarnaast wordt het ' leren leren' geïntroduceerd.

Het dagelijks leren en maken van huiswerk is voor veel groep-achters nog vreemd. De enige leerstrategie die zij vaak tot nu toe kennen is 'even doorlezen'. Tot hun verbazing rollen daardoor al snel de eerste onvoldoendes binnen. Het resultaat daarvan kan leiden tot onzekerheid en demotivatie.

 

Voorbeelden van vragen die tijdens de training beantwoord zullen worden:

- Wat schrijf ik waar in mijn agenda?

- Hoe moet ik voor een toets leren?

- Wanneer begin ik met leren?

- Heb ik nog wel tijd voor sport en mijn vrienden?

- Hoe leer ik Engelse woordjes?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarnaast staan centraal de thema's 'nieuwe vrienden maken, hoe doe ik dat', 'hoe zeg ik nee en kom ik voor mijzelf op', 'hoe ga ik met social media om?'.

 

De training TOPSTART is een goede basis, zodat de nieuwe brugklassers zich snel thuis zullen voelen op de nieuwe school, met goede resulaten starten en zich vanaf dag 1 staande kunnen houden op de grote nieuwe school.

 

De training in september zit helaas al vol. Bij voldoende aanmeldingen kan er in oktober weer een nieuwe training gestart worden. zijn op de donderdagmiddagen. De groep bestaat uit maximaal 4 leerlingen, zodat er voor iedere leerling persoonlijke aandacht is. (In overleg is het ook op de zaterdag mogelijk.)

Studiecoach Raalte

Populierenplein 2

8102 JK Raalte

 

 

 

info@studiecoachraalte.nl

Copyright ┬ę All Rights Reserved